Biće struje na severu Kosova

Izvor: B92, 28.Dec.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće struje na severu Kosova

Beograd -- Državni sekretar Ministarstva energetike Nikola Rajaković izjavio je da se ne očekuju problemi u snabdevanju strujom građana na severu Kosova.

U ovom delu Kosova plaća se samo 30 odsto računa za električnu energiju.

Rajaković je objasnio da su građani tog dela Srbije navikli da ne plaćaju struju ali je dodao da za neplaćenje postoji i politički razlog.

"Mi smo ovo snabdevanje sa severa zbog humanitarnih razloga uključili. Ne bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << električne struje dole, Šiptari su isljučili snabdevanje. Tako smo mi to gledali, i mislim da je ta odluka korektna bila. I onda kako da naplaćujemo ono što je humanitrano”, kaže Rajaković.

Rajaković je podsetio da su Elektromreže Srbije nakon što je Kosovska elektroenergetska korporacija prekinula snabdevanje strujom severenog dela Kosova, povezale sistem i od novembra podigle sigurnost snabdevanja na viši nivo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.