Bezbednija kozmetika na evropskim policama

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Jul.2013, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednija kozmetika na evropskim policama

Od 11. jula svi kozmetički proizvodi koji se nadju u prodaji u EU, bez obzira da li su proizvedeni u EU ili uvezeni iz zemalja van EU, treba u potpunosti da budu uskladjeni sa regulativom o kozmetici koja garantuje veći nivo sigurnosti i više informacija za potrošače. Proizvodjači su imali četiri godine da se prilagode novim propisima koji predvidjaju uvodjenje "odgovorne osobe" za podatke o proizvodu, kao i centralnog registra. Da bi na dezodorans mogli da stave natpis "efikasan 48 sati", proizvodjači će morati da pruže dokaz da je to zaista tako.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Bezbednija kozmetika na evropskim policama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jul.2013, 09:45

ADVERTISER-SERBIA.COM / Od 11. jula svi kozmetički proizvodi koji se nađu u prodaji u EU, bez obzira da li su proizvedeni u EU ili uvezeni iz zemalja van EU, treba u potpunosti da budu usklađeni sa regulativom o kozmetici koja garantuje veći nivo sigurnosti i više informacija za potrošače...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.