Bez sporazuma labudova pesma Beograd

Izvor: Danas, 25.Maj.2016, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez sporazuma "labudova pesma" Beograd

Beograd - U koaliciji okupljenoj oko SPS juče nisu želeli da odgovore da li očekuju da će biti deo buduće vlade, a lider JS Dragan Marković Palma kratko nam je rekao da će se odazvati Vučićevom pozivu za razgovore od ponedeljka, ali da o eventualnom participiranju u budućoj vladi ne želi i neće sada da govori .

Inače, kako nezvanično saznajemo, rukovodstvo Socijalističke partije Srbije u ovom trenutku je veoma podeljeno, jer dok se jedna grupa zalaže za ulazak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vladu po svaku cenu, dotle drugi nemaju ništa protiv da socijalisti budu deo vlade, ali pod jasnim i definisanim uslovima.

- Atmosfera u našoj stranci posebno je napeta zbog nedavnih smena kadrova SPS u javnom sektoru. Članove stranke posebno je neprijatno iznenadila nedavna smena Dragana Jovanovića, izvršnog direktora za proizvodnju energije, koji je bio i dugogodišnji direktor Kostolca, koga je smenio v.d direktora EPS-a Milorad Grčić, kaže nezvanično za Danas izvor iz SPS. On dodaje da većina članova Predsedništva smatra da bez jasno definisanog koalicionog sporazuma SPS peva labudovu pesmu .

Sagovornik Danasa napominje da bi "koalicioni sporazum" bio minimum poštovanja ispod koga ne treba pristajati na saradnju. Na pitanje da li svi misle tako, izvor Danasa napominje da tako misli većina, ali da se ogroman broj ne usuđuje da to javno kaže, dok drugi očekuju funkcije i zato ćute. "Boli ih uvo za budućnost partije", ističe Danasov izvor. On dodaje da će Vučić sigurno zvati socijaliste na razgovor, ali da sudeći po stavovima pojedinih naprednjaka ne znači i da će ih zvati u buduću vladu .

Zvanično u SPS napominju da su konsultacije o budućoj vladi koje su najavljene od ponedeljka na nivou šefova partija i ponavljaju da je Ivica Dačić već rekao da je i dalje u najboljem interesu Srbije da se saradnja socijalista sa SNS nastavi i da će SPS biti jedinstven kad se budu donosile odluke.

Ružić: Ne razgovaram jezikom ucena

- Puna podrška tezi da niko ni sa kim ne razgovara jezikom ucena i ultimatuma, naročito kada je budućnost Srbije u pitanju. Nikada lično nisam imao taj manir, niti ću ga ikada imati. Za druge političare ne znam, rekao je juče za naš list Branko Ružić, potpredsednik SPS. On je ovo odgovorio na pitanje da komentariše jučerašnju izjavu Aleksandra Vučića o "jeziku ultimatuma".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.