Izvor: B92, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez hitne rasprave o opozivu Tadića

Beograd -- Skupština Srbije odbila je da po hitnom postupku raspravlja o predlogu za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića.

Nakon toga su sednicu napustili poslanici Srpske radikalne stranke. Socijalisti i radikali su pokrenuli inicijativu za opoziv Tadića, posle njegovog poziva kosovskim Srbima da učestvuju na izborima u toj pokrajini.

Devedeset devet glasova poslanika radikala i socijalsita nije bilo dovoljno da se po hitnom postupku raspravlja o opozivu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije. Protiv hitne rasprave bili su DSS, G 17 plus , SPO-NS i DS. U znak protesta, radikali su napsutili sednicu, a šef njihovog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, Tomislav Nikolić, kaže da posle ovog odbijanja radikali nemaju o čemu više da raspravljaju: "Da li uopšte vredi o bilo čemu danas raspravljati, ako ne raspravljamo o odgovornosti onoga koji nas zastupa. Iznosi stavove suprotstavljene većini građana Srbije".

Za radikale jeste "zabrinjavajući stav DSS", koji nije podržao hitnu raspravu o opozivu Tadića. Međutim, šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić, kaže da bi hitna rasprava samo dodatno destabilizovala domaće prilike: "Smatramo da je on naneo dosta štete jedinstvenom stavu srpske strane i takođe smo isticali da bi stavljanje na dnevni red takve tačke u stvari doprinelo daljoj destabilizaciji prilika. Moramo da se potrudimo da čitavu stvar ponovo vratimo u kolosek konsenzusa o tako važnim državnim pitanjima kao što je Kosovo. Premijer Koštunica će u narednim danima tražiti da se svi najvažniji funkcioneri Republike Srbije ponovo okupe i da pokušaju da postignu jedinstven stav".

Ivica Dačić (SPS) potvrdio je da je dobio poziv za sastanak na kojem bi se razgovaralo o daljim koracima u primeni Plana Vlade o Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.