Bez glasa protiv: Svih 3.862 delegata glasalo za Vučića

Izvor: Danas, 28.Maj.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez glasa protiv: Svih 3.862 delegata glasalo za Vučića

Beograd - Srpska napredna stranka održala je sednicu stranačkih organa. Izborna skupština jednoglasno je izabrala Aleksandra Vučića za predsednika stranke, kao i četiri potpredsednika, umesto dosadašnjih šest. Vučić je poručio da će ponovo biti "premijer za toalete".

Vučić je ranije predložio četiri kandidata za potpredsednike, koji su jednoglasno izabrani. To su Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marko Đurić, Marija Obradović, a za predsednika IO Darko Glišić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sadašnji predsednik opštine Ub.

Izborna skupština Srpske napredne stranke završena je posle skoro tročasovnog rada. Odmah posle skupštine usledila je sednica Glavnog odbora SNS-a.

Za Aleksandra Vučića i četiri nova "mlada" potpredsednika glasalo je svih 3.862 delegata.

Delegati su na skupštini razmatrali izveštaj o radu stranke, predlog izmena Statuta i birali predsednika, zamenika predsednika i potpredsednike SNS-a.

"Neko je morao građanima Srbije posle decenija propadanja da kaže da aspirin i andol ne mogu da poprave zdravlje naroda. Da ćemo morati da preduzimamo najteže mere... Da pokažemo da je hrabrost ono što razlikuje ozbiljne političke partije. Mi smo Srbiju postavili iznad SNS", poručio je Vučić na početku sednice, koji je bio otvoren za javnost.

Vučić je rekao da u prethodne dve godine nije postojala kontrola rada lokalnih funcionera.

"Mnogi su mislili da je važno biti na vlasti, a posle toga baš nas briga. Pobedili smo zato što smo na drugom nivou imali hrabrosti da se suočimo sa nekim pitanjima", rekao je Vučić uz konstataciju da su neki funcioneri pokazivali "lažnu ljubav prema stranci".

"Zato ćemo morati da imamo svakodnevnu kontrolu", rekao je Vučić.

Povodom smene na RTV, Vučić kaže da ga optužuju za diktaturu.

"Oni kad su dolazili na vlast za jednu noć su sve menjali, mi nijednog novinara ni urednika nismo doveli. I sve smo izdržali, sve od humorističkih emisija smo izdržali", rekao je Vučić i dodao "evo im televizije".

Svi mogu da polete, ali malo ko da ostane u vazduhu, pad za Srbiju nije opcija, treba nam je let, dug, stabilan i za to je potrebna posada, stručna, spremna za rad i svaki napor, rekao je.

On je zatražio od delegata da ovlaste Predsedništo stranke da vodi razgovore o koalicijama za formiranje vlade Srbije i u pokrajini Vojvodini.

Vučić je, obraćajući se u uvodom izlaganju, rekao da želi Vladu koja će biti izraz interesa Srbije a ne ličnih i partijskih, kao i da će se naći najbolje rešenje za Srbiju, dodajući da im obećava da kao premijer "ni dinar neće biti bogatiji , već ostati pošten i biti uz svoj narod". Izgubiti vreme je zločin prema Srbiji, potrebni su veliki rad i efikasnost, rekao je Vučić, uz opasku: „Nećemo dozvoliti da se SNS desi ono što je DS"

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.