Izvor: Blic, 17.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berns: Pogrešno sam citiran o unilateralnom priznanju

Državni podsekretar SAD Nikolas Berns negirao je večeras da je najavio da će Sjedinjene Američke Države unilateralno priznati Kosovo ukoliko u Savetu bezbednosti UN ne bude usvojena nova deklaracija.

- Žao mi je što sam pogrešno citiran i vi mi možete pomoći da to ispravim u Srbiji - rekao je Berns i dodao da je u razgovoru o Kosovu "bio veoma pažljiv kada je govorio o detaljima".

Prema navodima agencije AP, Berns je u sinoćnoj raspravi pred Savetom za spoljne odnose u Vašingtonu rekao da se Vašington nada da će biti usvojena nova rezolucija o stusu Kosova, nakon koje će uslediti priznavanje nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.