Izvor: B92, 26.Jun.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berivojce: Protest zbog džamije

Kosovska Kamenica -- Oko 150 Srba i Roma razišlo se posle intervencije policije, nakon protesta u selu Berivojce, kod Kosovske Kamenice, zbog gradnje džamije u srpskom delu sela.

U intervenciji Kosovske policijske službe povređen je jedan od učesnika protesta, rekao je Fonetu meštanin Nebojša Simić. On je rekao da je povređenog čoveka udario u predelu nosa pripadnik KPS-a i da je on transportovan vozilom Hitne pomoći u Dom zdravlja.

Portparol KPS-a u Gnjilanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poručnik Ismet Hašani, rekao je da on nema informacije o tome da ima povređenih i da je policija bila u Berivojcu "da bi očuvala red i mir".

On je podsetio da su stanovnici tog mesta, Srbi, Albanci i Romi, pre nekoliko meseci zajedno protestovali protiv Kosovske energetske korporacije zbog isključenja struje.

"Naš zadatak je danas bio da sprečimo sukobe meštana koji do sada nikada nisu imali međusobne probleme", rekao je Hašani.

U međuvremenu su prekinuti radovi na obeležavanju prostora za izgradnju džamije.

Odluku Skupštine opštine Kosovska Kamenica o izgradnji džamije, koja je doneta neposredno pred kosovske izbore, suspendovali su međunarodni predstavnici zbog velikog uznemirenja srpkog dela stanovništva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest Srba zbog gradnje džamije u Berivojcu

Izvor: Kurir, 26.Jun.2008

BEOGRAD, 26. juna (Tanjug) - Srbi iz sela Berivojce kod Kosovske Kamenice danas su u znak protesta blokirali lokalni put jer su Albanci počeli da grade džamiju, saopštio je Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju. "Albanci su nelegalno počeli da grade džamiju u srpskom delu sela što je izazvalo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.