Izvor: B92, 29.Mar.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski sporazum će se poštovati

Kumbor -- Filip Vujanović kaže da će se uslovi za referendum o državnoj samostalnosti utvrđeni Beogradskim sporazumom, poštovati.

Predsednik Crne Gore, koji je danas u Kumboru prisustvovao primopredaji dužnosti komandanta Mornarice Vojske SCG, kazao je novinarima da je "izvesno da će referendum u Crnoj Gori biti održan sledeće godine i da će njegov rezultat biti prihvaćen".

Komentarišući najavu da će u naredne dve nedelje doći do promene Ustavne povelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vujanović je kazao da će se ona verovatno korigovati, "radi punog legaliteta Skupštine SCG".

"Epilog državne zajednice će se utvrditi voljom građana", kazao je Vujanović i dodao da je "siguran da će građani Crne Gore najbolje proceniti da je njena najbolja budućnost u samostalnosti i međunarodnom priznanju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.