Beograd na vodi kao svetska metropola

Izvor: BKTV News, 12.Apr.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd na vodi kao svetska metropola

„Vreme je da uhvatimo korak sa svetskim metropolama koje su odavno sišle na reke, kreiramo potpuno novu sliku o Beogradu i zapušteno priobalje Save u centru grada pretvorimo u atraktivnu lokaciju koja otvara mogućnost za investicije i nova radna mesta“, rekao je Aleksandar Vučić, kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda, prilikom predstavljanja projekta „Beograd na vodi“ i plovidbe brodom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa novinarima.
On je istakao da projektom „Beograd na vodi“ planirano izmeštanje železničke i autobuske stanice, očuvanje značajnih kulturnih objekata (Beogradska zadruga, hotel „Bristol“, piloni Brankovog mosta...), ali i otvaranje novih sadržaja u skladu sa savremenim stremljenima modernog grada.
„Predviđena je gradnja ekskluzivnih hotela, jednog hotela-solitera visoke spratnosti koji će postati novi simbol grada, pretvaranje Starog železničkog mosta u „zeleni“ pešački most koji neće predstavljati samo brzu vezu između dve obale nego, već prostor gde se ljudi zadržavaju uživajući u panoramskom pogledu na Savski amfiteatar i reku Savu. Stari železnički most biće transformisan u „zeleni“ pešački most, a planirano je podizanje još jednog pešačko-biciklističkog mosta, izgradnja Savskog bulevara i poslovno-stambenog kompleksa uz Savsku ulicu“ istakao je Aleksandar Vučić.
Komercijalni prostor protezao bi se od trga ispred zgrade Železničke stanice i Pošte, preko planiranog objekta tržnog centra i trga oko sačuvanog objekta Ložionice, a ulivao bi se u kompleks Beogradskog sajma. Komercijalni prostor bio bi smešten u prizemlju poslovnih i stambenih objekata uz Savski bulevar.
„Obalu reke pretvorićemo u zelenu oazu sa sporstko-rekreativnim aktivnostima i mini marinom ispod mosta Gazela. Ova zona postaće dinamičan prostor sa mnoštvom galerija, ateljea, kreativnih prostora sa multimedijalnim sadržajima, kafea, hotela, stambenih jedinica za umetnike... Projekat „Beograd na vodi“ privući će investitore, otvoriti nova radna mesta, zaposliti Beograđane i pokazati lepše lice našeg grada“, naglasio je Vučić.
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.