Bebić: Hrvatska podržava razvojni put Kosova

Izvor: Blic, 18.Mar.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebić: Hrvatska podržava razvojni put Kosova

Predsednik Sabora Luka Bebić izjavio je danas da Hrvatska podržava Kosovo na razvojnom putu ka statusu nezavisne države.

Tokom razgovora s ambasadorom Kosova u Zagrebu Valdetom Sadikuom, Bebić je, kako se navodi u saopštenju Sabora, izrazio zadovoljstvo "tradicionalno dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Kosova". Naveo je da su te "dve države prethodnih godina uspostavile dobru parlamentarnu saradnju koju treba razvijati i dalje", izrazivši očekivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će saradnja biti uspostavljena i u drugim oblastima od zajedničkog interesa.

Bebić je ponudio stručnu pomoć i savete Kosovu u procesu evropskih integracija.

Sadiku je zahvalio Hrvatskoj za priznanje nezavisnosti i za podršku Hrvatske na političkom planu, piše u saopštenju. Ambasador je ocenio da su iskustva i saveti Hrvatske dragoceni, naročito u vezi sa međunarodnim organizacijama čiji Kosovo još nije član.

Sadiku je, kako se navodi u saopštenju, podržao osnivanje parlamentarnih grupa prijateljstva i založio se da predsednik Sabora "u što skorijem roku službeno poseti Kosovo". Zaključeno je i da hrvatska manjina u Janjevu, na Kosovu, doprinosi zbližavanju Hrvatske i Kosova.

Hrvatska je priznala nezavisnost Kosovo 19. marta 2008. godine, a diplomatski odnosi su uspostavljeni 30. juna te godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska podržava razvojni put Kosova

Izvor: S media, 18.Mar.2010

Predsednik Sabora Luka Bebić izjavio je danas da Hrvatska podržava Kosovo na razvojnom putu ka statusu nezavisne države. ..Tokom razgovora s ambasadorom Kosova u Zagrebu Valdetom Sadikuom, Bebić je, kako se navodi u saopštenju Sabora, izrazio zadovoljstvo "tradicionalno dobrim i prijateljskim bilateralnim...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.