Baraćeva: Politiku kroje tajkuni

Izvor: B92, 15.Avg.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baraćeva: Politiku kroje tajkuni

Beograd -- Poredak izgrađen posle 2000. ne funkcioniše po pravilima demokratije, već u interesu tajkuna, kaže za "Blic" Verica Barać iz Saveta za borbu protiv korupcije.

To je sistem u kome su vlasnička prava svih građana ugrožena i u kome državne institucije prepoznaju samo prava tajkuna, navodi Baraćeva.

Ona objašnjava da ovakvo stanje u zemlji odgovara samo tajkunima za koje su sve vlade od 2000. godine radile.

"Upravo je vlast omogućila onima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su devedesetih bili na listama sumnjivih ljudi da posle 2000. operu svoje biografije i postanu najveći kapitalisti u zemlji. Hiljadu je primera da i danas i vlast i državne institucije rade u korist tajkuna", kaže Baraćeva.

Ona navodi da vlasti zaista i ne žele da se obračunaju sa organizovanim kriminalom.

"Ovo što rade je sve obična farsa. Sigurna sam da bi, da SAD nije insistirao na hapšenju Šarića, on kroz neko vreme postao isto što i Peconi ili bilo koji drugi biznismen čije se poreklo novca ne zna. Naše tužilaštvo je potpuno instrumentalizovano za političke ciljeve i dnevni trenutak", navodi Baraćeva.

Baraćeva je potvrdila da se sprema nova krivična prijava za slučaj C marketa, kao i "za sve drugo što budemo mogli da podnesemo krivične prijave".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.