Balašević više nije počasni gradjanin Bača

Izvor: NaDlanu.com, 21.Avg.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balašević više nije počasni gradjanin Bača

NOVI SAD, 21. avgusta 2012. (Beta) - Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović je u utorak kritikovao odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog gradjanina dato kantautoru Djordju Balaševiću.

NOVI SAD, 21. avgusta 2012. (Beta) - Bivši gradonačelnik Bača Tomislav Bogunović je u utorak kritikovao odluku Skupštine opštine Bač da oduzme priznanje počasnog gradjanina dato kantautoru Djordju Balaševiću."Mene je sramota što ovakvi ljudi vode Opštinu Bač, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << a sramota je i ogromnu većinu gradjana", rekao je Bogunović agenciji Beta.Na vlasti u Baču je koalicija predvodjena Srpskom naprednom strankom (SNS).Balašević je za počasnog gradjanina izabran 2010. godine, u vreme kada je na vlasti bila koalicija predvodjena Demokratskom strankom.Bogunović je objasnio da je Balašević tada proglašen za počasnog gradjanina jer je to zaslužio svojim radom, svojim pesmama u kojima se spominju mesta iz opštine Bač, čime je doprineo njenoj promociji.Skupština Opštine Bač je u petak odlučila da Balaševiću oduzme priznanje počasnog gradjanina. Potom su, u subotu, pokušali da održe sednicu Skupštine Opštine, na kojoj su želeli da ponište tu odluku i vrate Balaševiću priznanje, uz obrazloženje da je ta odluka bila "ishitrena". Medjutim, u subotu nije bilo kvoruma.U ponedeljak je sednica održana i odluka o oduzimanju priznanja Balaševiću je poništena, ali su odbornici Demokratske stranke osporili legitimitet tog zasedanja i kazali da ponovo nije bilo kvoruma.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.