Bakir za tužbu pita i Majke

Izvor: Večernje novosti, 16.Feb.2017, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakir za tužbu pita i "Majke"

U Sarajevu će se 17. februara održati savetovanje o pokretanju procesa BiH protiv Srbije. Ivanić: Odluka o reviziji donosi se van institucija i biće uvod u ozbiljnu krizu U ZGRADU Gradske skupštine u Sarajevu, u petak u 15 časova, biće održano savetovanje posle kojeg će se znati da li će BiH podneti zahtev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije. Ovaj skup je 7. februara najavio lider SDA Bakir Izetbegović, ali kako stoji na pozivnici, on >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nije organizator već sponzor skupa! Organizator savetovanja je Fondacija "Pravda za BiH" i Institut za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava. Inače, Fondacija je još prošle godine, u dogovoru sa Izetbegovićem, uplatila 30.000 maraka agentu Sakibu Softiću za pokretanje revizije tužbe, a po okončanju posla treba da dobije još 120.000 maraka. Kako saznaju "Novosti", pozivnice su poslate na stotine adresa u BiH, pre svega Bošnjaka. Kad je reč o političarima, pozvani su bošnjački političari koji učestvuju u vlasti na državnom nivou, kao i u Federaciji BiH. Od nevladinih organizacija, na listi zvanica su udruženje "Majke Srebrenice", kao i Udruženje veterana Armije BiH. Tu je i Islamska verska zajednica BiH, a očekuje se dolazak reisa Huseina Kavazovića. Na skupu se očekuje i Amor Mašović, direktor Instituta za nestale BiH... Mladen Ivanić, predsedavajući Predsedništva BiH, izjavio je u utorak u Sarajevu, da među članovima Predsedništva nema saglasnosti da bude održana sednica na kojoj bi se razmatrala revizija presude po tužbi BiH. On je rekao da su protiv održavanja sednice bila druga dva člana Predsedništva - Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Čović je naveo da je protiv revizije tužbe, ali da ne želi da učestvuje u preglasavanju. - Pošto je jasno da će odluka biti doneta nakon sastanka u petak, kad se okupljaju nevladine organizacije, a ne institucije BiH, ova tužba nema legitimitet - upozorio je Ivanić, i dodao da će revizija doneti ozbiljnu krizu.Pozivnica na skup SOFTIĆ NEMA LEGITIMITET IVANIĆ je naveo da se sastao i sa nekadašnjim agentom BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakibom Softićem koga je upoznao sa činjenicom da su dva člana Predsedništva protiv revizije tužbe i rekao mu da on nema legitimet kao agent BiH pred sudom u Hagu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas odluka o reviziji tužbe BiH protiv Srbije

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 17:01

Na sastanku u sarajevskoj Većnici, u organizaciji Fondacije "Pravda za Bosnu i Hercegovinu" i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, biće donesena odluka da li će BiH podneti zahtev za reviziju presude pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu protiv Srbije i Crne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.