Bajden: SAD očekuju od Srbije priznanje Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2021, 18:58

Bajden: SAD očekuju od Srbije priznanje Kosova

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden čestitao je danas vršiocu dužnosti predsednika Kosova Vjosi Osmani 13. godišnjicu proglašenja nezavisnosti i istakao da se raduje saradnji sa novom vladom i radu na postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom.

"Unapred se radujemo radu sa sledećom vladom kako bi Kosovo krenulo napred na svom evropskom putu. Još mnogo posla ostaje da se uradi, uključujući i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se obezbedi sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Srbijom, u čijem je središtu obostrano priznanje", naveo je Bajden, prenosi KosSev.

Prema njegovim rečima, na taj način bi se jačala vladavina prava, borba na sprečavanju širenja pandemije kovida-19 i osnažio bi se ekonomski razvoj koji omogućava prosperitetnu budućnost za sve građane Kosova.

"Kosovo će i dalje imati posebno mesto za porodicu Bajden, s obzirom da je naš preminuli sin Bo radio na tome da osigura mir, pravdu i vladavinu zakona za sve ljude na Kosovu“, poručio je američki predsednik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kosovo sutra obeležava 13 godina od proglašavanja nezavisnosti

Izvor: Danas, 16.Feb.2021

Pod pokroviteljstvom vršioca dužnosti predsednice Kosova Vjose Osmani i v.d premijera Avdulaha Hotija za sutra na 13. godišnjicu proglašavanja nezavisnosti Kosova je najavljeno održavanje mnogobrojnih manifestacija i programa na centralnom i opštinskom nivou na Kosovu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.