Bajden: Kosovo nije predmet spora

Izvor: B92, Beta, 29.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Kosovo nije predmet spora

Vinja del Mar -- Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je da odnos SAD i Španije prevazilazi nesuglasice oko povlačenja španskih vojnika sa Kosova.

"Odnos koji imamo sa Španijom nadilazi bilo kakve nesuglasice koje postoje po pitanju Kosova", izjavio je Bajden posle razgovora sa španskim premijerom Hoseom Luisom Sapaterom. Bajden i Sapatero razgovarali su na marginama sastanka levičarskih lidera u čileanskom odmaralištu Vinja del Mar, organizovanog uoči samita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << G20 u Londonu.

Portparol španske vlade izjavio je da je Bajden u razgovoru sa Sapaterom izrazio razumevanje za odluku Madrida da povuče preostalih 600 vojnika sa Kosova do kraja leta.

Zvaničnici iz Vašingtona ranije su slali poruke da su razočarani takvim potezom Madrida.

Odnosi Španije i SAD zakomplikovali su se kad je vlada u Madridu 2004. godine odlučila da povuče sve vojnike iz Iraka.

U Španiji se sada nadaju da će, promenom na čelu američke administracije i dolaskom Baraka Obame na mesto predsednika, ponovo doći do otopljavanja u odnosima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden: Dajte nam šansu da nađemo rješenje

Izvor: Capital.ba, 29.Mar.2009

VINJA DEL MAR, Potpredsjednik SAD Džozef Bajden zatražio je od protivnika samita G20, koji će biti održan 2. aprila, da 'daju šansu' liderima da nađu konkretna rješenja na sastanku u Londonu. 'Ukoliko mi lideri ne razgovaramo, ukoliko ne pokušamo da ovladamo okolnostima u kojima se nalazimo,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.