Bačene tri eksplozivne naprave

Izvor: B92, Tanjug, 27.Sep.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačene tri eksplozivne naprave

Zvečan, Kosovska Mitrovica -- U Zvečanu, posle ponoći, bačene dve eksplozivne naprave u dvorišta dve srpske kuće. KIM radio javlja da je bačena eksplozivna naprava i na kuću urednika radija.

Jedna bomba je bačena u dvorište porodice Stojković, kod benzinske pumpe "Jugopetrola", a desetak minuta kasnije, u dvorište porodice Milisavljević.

Kako javlja KIM radio, eksplozivna napava bačena je i na porodičnu kuću Časlava Milisavljevića, glavnog i odgovornog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << urednika Radija Kosovska Mitrovica u istoimenom gradu.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti izjavio je da povređenih u napadima nije bilo, ali su oštećena dva automobila. "Istraga je pokrenuta. Oba incidenta su se desila u Ulici kralja Petra, u Zvečanu. U prvom napadu oštećen je 'mercedes', a u drugom 'golf'", rekao je Hoti.

On je kazao da je, zbog lošeg vremena i mraka, bilo teško obaviti kompletan uviđaj, pa je policija rano jutros nastavila pretragu terena u potrazi za dokazima.

Ovo je drugi put u poslednja dva meseca da je na kuću Milisavljevića bačena eksplozivna naprava. U eksploziji koja se dogodila 20. juna oštećena su tri automobila.

Hoti je napomenuo da napadi nisu povezani sa akcijom isključenja predajnika mobilne telefonije Srbima južno od Ibra, ali da su tenzije među stanovništvom na severu pojačane.

Situacija je, prema njegovim rečima, mirna, ali napeta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.