BNV poziva za upis u poseban birački spisak

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV poziva za upis u poseban birački spisak

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžević pozvao je danas sunarodnike da se upišu u poseban birački spisak, kako bi stekli pravo "glasa na predstojećim izborima za novi saziv nacionalnih saveta nacionalnih manjina"

"Mi Bošnjaci u Sandžaku imamo posebno pravo i obavezu da se upišemo u poseban birački spisak. Time stičemo prava da definitivno zaokružimo svoj nacionalni etnički i kulturni identitet u ovoj zemlji", napisao je Džudžević u pozivu pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bošnjačke nacionalne zajednice.

Džudžević, koji je predsednik BNV u tehničkom mandatu, ocenjuje da će se upisom u poseban birački spisak "omogućava budućem sazivu BNV da na reprezentativni način nastavi upravljanje procesom ostvarivanje prava pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice, da budemo ravnopravni sa drugim narodima ove zemlje".

On podseća da je, za izbore pre četiri godine, u poseban birački spisak bilo upisano 96.835 Bošnjaka.

Za izbore, koji se očekuju u oktobru ove godine, Džudžević je najavio učešće "nestranačkog udruženja građana" pod nazivom Bošnjačka lista.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.