BNV organizuje Dane samoopredeljenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BNV organizuje "Dane samoopredeljenja"

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) odlučilo je danas da se u čast referenduma o autonomiji Sandžaka, koji je 1991. godine sprovela Stranka demokratske akcije (SDA), proglase "Dani samoopredjeljenja" i na adekvatan način obeležavaju od 25. do 27. oktobra.

"Veće je obavezalo Izvršni odbor da izradi plan i program Dana samoopredjeljenja i sprovede ga, nakon usvajanja od strane nadležnih organa", saopšteno je posle svečane sednice u Sjenici.

Na sednici je "Plaketa Bošnjačkog nacionalnog veća" dodeljena Mustafi Kahramanjolu "za izuzetan doprinos zaštiti i unapređenju položaja i ostvarivanja prava i sloboda Bošnjaka Sandžaka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dani samoopredeljenja u čast referenduma Sandžaka iz 1991.

Izvor: Blic, 20.Avg.2015

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) odlučilo je danas da se u čast referenduma o autonomiji Sandžaka, koji je 1991. godine sprovela Stranka demokratske akcije (SDA), proglase "Dani samoopredeljenja" i na adekvatan način obeležavaju od 25. do 27. oktobra..."Vijeće je obavezalo Izvršni odbor da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.