BEOGRAD OKIĆEN LETONSKIM ZASTAVAMA DOČEKAO PREMIJERA TURSKE

Izvor: Kurir, 13.Jul.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD OKIĆEN LETONSKIM ZASTAVAMA DOČEKAO PREMIJERA TURSKE

BEOGRAD - Ovako samo Srbija ume da dočeka dragog gosta! Prilikom jučerašnje posete premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana, služba protokola Vlade Srbije potrudila se da ukrasi glavni grad i jedan od njegovih mostova. Ipak, izgleda da im se omakla mala greška, pa su se umesto crvenih zastavica s polumesecom i zvezdom na Brankovom mostu zavijorile crveno-belo-crvene zastavice?!

Iako ove boje krase zastavu Austrije, sličan raspored boja, istina nešto tamnija varijanta crvene, nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se i na zastavi Letonije, države čiji predsednik Valdis Zatlers danas dolazi u posetu Srbiji.

U Vladi kažu da su letonske zastavice okačene zbog posete predsednika ove zemlje, a ne zbog dolaska turskog premijera. Međutim, letonske su bordo boje sa užim belim poljem u sredini, a na austrijskoj su sva tri polja simetrična. Bilo kako bilo, sve i da su letonske zastavice u pitanju, neverovatno je da su one dočekale Erdogana!

Nakon susreta sa srpskim zvaničnicima i privrednicima turski premijer je s predsednikom Srbije Borisom Tadićem posetio Novi Pazar. Za razliku od prestonice, Novi Pazar je juče bio okićen zastavama Turske i crvenim balonima. Zanimljivo, nigde nije bilo zastava Srbije. Tadića i Erdogana dočekao je veliki broj građana, a skup su obezbeđivale jake policijske snage. Oni su otvorila turski Dom kulture „Kemal Ataturk“, čemu su prisustvovali i ministri Nebojša Bradić, Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin.

Na Fakultetu za islamske studije, koji je u vlasništvu Islamske zajednice u Srbiji, na engleskom jeziku bila je ispisana poruka: „Tadiću, priznaj izbornu volju Bošnjaka“!

S Turskom bez viza!

Šefovi diplomatija Srbije i Turske Vuk Jeremić i Ahmet Davutoglu potpisali su juče sporazum o međusobnom ukidanju viza za građane dve zemlje! Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan naglasio je da je Srbija do sada jedina od balkanskih zemalja imala vize za građane Turske.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.