Izvor: B92, 18.Nov.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija ratifikovala SSP

Beč -- Austrijski parlament doneo jednoglasno odluku o ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, uz pohvale Beogradu za reformske napore.

Ministar inostranih poslova Ausztrije Mihael Špindeleger je kazao da je ratifikacija SSP-a značajan dokument.

On je naveo da je preduzet već sledeći korak, a to je da Evropska komisija razmotri zahtev Srbije za dobijanje statusa kandidata.

"To je značajan korak koji je Srbija naparavila, ogroman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << korak ka Uniji. Ne smemo popustiti u podršci Srbiji", rekao je Špindeleger.

Za reč u skupštini se javilo ukupno devet poslanika, koji su imali samo reči hvale na račun Srbije i naveli da je Srbiji mesto u EU.

"Ovo je važan dokument, koji ima istorijski ztnačaj, jer je ojačao proevropske stranke u Srbiji. Ratifikacijom mi podržavamo pozitivnu reformsku dinamiku. Ranije krizno žarište je na najboljem putu stabilizacije", rekla je poslanica Narodne partije Austrije i bivša šefica austrijske diplomatije Ursula Plasnik.

Ona je poručila da "nema sumnje da Srbija mora da ostvari punu saradnju s Haškim tribunalom, i da je zato dobra odluka Srbije da u potragu uključi Interpol".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.