Izvor: B92, 11.Feb.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aselborn: Podrška stabilizaciji

Priština -- Ministar inostranih poslova Luksemburga Žan Aselborn kaže da je perspektiva država zapadnog Balkana učlanjenje u EU koja će raditi na stabilizaciji tog regiona.

Aselborn je, tokom posete Prištini, kazao da EU podržava svaki korak koji će pomoći Kosovu, ali i Srbiju približiti Briselu.

"2010. godina će biti izuzetno značajna za Kosovo, jer nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde (o Kosovu) može doći do promene stava Srbije prema Kosovu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << težnje Srbije i Kosova, kao i svih drugih zemalja regiona, zavise od evropskih integracija", rekao je Aselborn nakon sastanka sa predsednikom Kosova Fatmirom Sejdijuom.

Sejdiju je zahvalio ministru spoljnih poslova Luksemburga na podršci Kosovu u značajnim procesima, učešću njihovih pripadnika u međunarodnim civilnim misijama i Kforu, kao i na investicijama.

Sejdiju je naveo da je, uprkos globalnoj finansijskoj krizi, Luksemburg podržao Kosovo sa 50 miliona evra.

Sagovornici su naveli da ceo region treba brže da se kreće u procesu evropskih integracija, dok suverene države treba da imaju dobre međususedske odnose, poštujući različite nacionalne pripadnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Asselborn: Budućnost zapadnog Balkana je EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Feb.2010

Ministar vanjskih  poslova Luxembourga Jean Asselborn izjavio je danas u Prištini da je perspektiva država zapadnog Balkana učlanjenje u Evropsku uniju. Asselborn je kazao da EU podržava svaki korak koji će pomoći da se Kosovo, ali i Srbiju približe Bruxellesu. "2010. godina će biti izuzetno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.