Izvor: B92, 20.Jul.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhiv pronašao dokumenta o Egneru

Beograd -- Predstavnici Tužilaštva za ratne zločine preuzeće dokumenta o Peteru Egneru koja je pronašao Arhiv Beograda.

Egner je osumnjičen da je učestvovao u zločinima za vreme Drugog svetskog rata u Srbiji. Direktorka Arhiva Branka Prpa, izjavila je da ta ustanova raspolaže sa dva dokumenta o Peteru Egneru.

"O Peteru Egneru Istorijski arhiv Beograda je našao dokumenta, našli smo ga u kartonu žitelja Beograda gde se prijavio 1940. godine, što pokazuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio pripreman za nemački plan okupacije Beograda. Potom smo ga našli u određenim dosijeima ljudi koji su prošli proceduru istrage Gestapoa", rekla je Branka Prpa.

Ona dodaje da će o sadržajima tih dokumenata javnost biti obaveštena naknadno, nakon što dokumenta pogleda srpsko Tužilaštvo za ratne zločine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.