Izvor: Blic, 18.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anđelkovićeva kandidat za ministra u Vladi Kosova

Vlada Kosova usvojila je predlog Srpske liste za Kosovo i Metohiju (SLKM) da se Suzana Anđelković kandiduje za ministra za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj i ovaj predlog će niti prosleđen Skupštini Kosova, saopšteno je danas posle sednice Vlade.

Kako je na konferenciji za novinare nakon sednice izjavila portparol Uljpiana Ljama, Srpska lista je za ministra poljoprivrede kandidovala Suzanu Anđelković i Mihajla Šćepanovića.

Prema Ustavnom okviru Kosova u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << slučaju da Vlada Kosova ima više od 11 ministarstava pripadnici manjina imaju pravo na tri ministarska mesta, od koji dva pripadaju Srbima.

Srpskoj listi je posle izbora ponuđeno da se opredeli za jedan od resora koji pripadaju srpskoj zajednici, ali su oni to odbijali, kao što su odbijali da učestvuju u radu sednica Skupštine Kosova.

Istovremeno Srpska demokratska stranka Kosova je prihvatila učešće u institucijama i predsednika stranke Slavišu Petkovića predložila za ministra, što je vladajuća koalicija na Kosovu prihvatila.

Petković je, zbog optužbi da je tokom njegovog mandata na čelu Ministarstva za za zajednice i povratak bilo finansijskih problema i neracionalnog korišćenja sredstava, na zahtev premijera Agima Čekua podneo ostavku i na toj ga je funkciji nasledio Branislav Grbić koji je i sada ministar.

Treći predstavnik manjinskih zajednica je ministar zdravstva Sadik Idrizi iz bošnjačke zajednice, odnosno koalicije 6 plus.

Inače, tokom mandata prve vlade Kosova premijera Bajrama Redžepija, funkciju ministra poljoprivrede obavljao je Goran Bogdanović iz tadašnje Koalicije Povratak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.