Izvor: B92, 25.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anastasijević: Beograd da promeni stanje u svojoj kući

Beograd -- Novinar nedeljnika "Vreme", Duška Anastasijević, smatra da bi Beograd mogao da utiče na stav međunarodne zajednice prema Kosovu, ali, pre svega, promenom stanja u sopstvenoj kući: "Diplomatski adut u ovom trenutku leži u Beogradu. Smirivanje domaće situacije i još ažurnije ispunjavanje domaćih obaveza može Beograd da preporuči i Briselu i Vašingtonu kao verodostojnog partnera i zemlje koja je najiskrenije zainteresovana za integraciju u evroatlantske institucije. Ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima mnogo posla. Ne možemo da profitiramo na tragediji od prošle nedelje, nego moramo još da smirujemo strasti, da se zvaničnici Beograda čuvaju od izjava koje se tiču podele Bosne, o slanju naše vojske i policije na Kosovo, to je ono što Beograd sada može i treba da radi."

Reagujući na Svilanovićevu izjavu da Nemačka vodi politiku koja ide u prilog nezavisnosti Kosova i u suprotnostima je sa interesima Srbije i Crne Gora, Anastasijević smatra da tu nije reč o diplomatskom incidentu. "Reč je o teškoj oceni, ali on time nije uvredio nemačku Vladu", kaže Duška Anastasijević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.