Amerika pritiska Vučića: Vulin ne sme na čelo odbrane!

Izvor: Večernje novosti, 27.Jun.2017, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika pritiska Vučića: Vulin ne sme na čelo odbrane!

SAD protiv da se ministru rada prepusti upravljanje resorom odbrane u novoj vladi. Ambasador Skot preneo poruku, predsednik ne odustaje PREDSEDNIK Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izložen je ogromnom pritisku Sjedinjenih Američkih Država da na čelo ministarstva odbrane ne dođe Aleksandar Vulin! - saznaju "Novosti". Prema našim informacijama, šef države je preko ambasadora SAD Kajla Skota dobio signal da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vašington žestoko protivi nameri da Vulin preuzme vojni resor, iako je praktično dogovorena rokada po kojoj na njegovo mesto u ministarstvu rada dolazi Zoran Đorđević. Naši dobro obavešteni izvori prenose nam da je Vulin trn u oku SAD zbog tvrde retorike kojoj je sklon, naročito u kontekstu odnosa prema Albancima i Hrvatima i oni smatraju da bi bilo veoma opasno da mu se poveri sistem odbrane. "Na dušu" mu, iz ugla Amerike, idu i dobre veze sa Moskvom, koje on nikada nije krio. Zato je "Ujka Sem" preko Skota poručio Vučiću da još jednom razmisli pre konačne odluke. Ipak, bez obzira na ove nediplomatske "preporuke" šef države je odlučan da Vulinu poveri novu dužnost, ne želeći da popusti pod zahtevima preko Atlantika. Dakle, svi aktuelni ministri, uključujući i Vulina, ostaće u Nemanjinoj 11 i nakon formiranja nove vlade, koja će položiti zakletvu u četvrtak.POTPREDSEDNICI BROJ potpredsedničkih mesta ne bi trebalo da se uvećava niti smanjuje. Te pozicije trebalo bi da zadrže Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić. Iako se spekulisalo da bi bez fotelje u novoj vladi mogli da ostanu ministri zdravlja, privrede i kulture, Zoran Lončar, Goran Knežević i Vladan Vukosavljević - male su šanse da se to dogodi. Slavica Đukić Dejanović, koja je "viđena" na čelu Ministarstva zdravlja, kako stvari stoje, ostaće ministar bez portfelja, zadužena za populacionu politiku. Nova vlada imaće jednog ministra bez portfelja manje, dva umesto sadašnjih tri, jer će Jadranka Joksimović preuzeti novoformirano Ministarstvo za evropske integracije. Na čelo još jednog novog resora - za zaštitu životne sredine - najverovatnije će doći Goran Trivan, koji ima člansku kartu SPS, ali je veoma blizak naprednjacima. Drugo novo ime u Nemanjinoj biće funkcioner SPS Branko Ružić, koji bi trebalo da nasledi Brnabićevu u Ministarstvu državne uprave.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Američki "prijatelji" se opet mešaju u unutrašnju politiku Srbije

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izložen je ogromnom pritisku Sjedinjenih Američkih Država da na čelo ministarstva odbrane ne dođe Aleksandar Vulin, - saznaju "Novosti".. . Prema informacijama Novosti, šef države je preko ambasadora SAD Kajla Skota dobio signal da se...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.