Ambasadori SAD i Nemačke posetili Novi Pazar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori SAD i Nemačke posetili Novi Pazar

NOVI PAZAR- Ambasadori SAD i Nemačke u Srbiji, Kameron Manter i Volfram Mas, izrazili su danas u Novom Pazaru spremnost svojih država da podrže razvoj Srbije i svih njenih regija na putu priključenja Evropskoj uniji (EU).

Dvojica diplomata su na zajedničkoj konferenciji za novinare naglasili privrženost Srbiji, njenim regionima i svim balkanskim državama.

Ambasador SAD je rekao da rado dolazi u Novi Pazar sa ciljem da što više nauči o zemlji domaćinu i ojača >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veze sa Srbijom.

Manter je naglasio da, iako brine zbog nadolazeće ekonomske krize, podrška SAD Srbiji i Sandžaku neće izostati.

On je kao primer dosadašnje pomoći ovoj regiji pomenuo Mega program i praktičnu podršku američkih eksperata koji pomažu lokalnoj samoupravi Novog Pazara da na pravi način rukovode budžetom.

"Puno smo uložili u razmenu studenata i podršku medijima. Sledećeg meseca u ovom gradu otvorićemo i Američki kutak", najavio je Manter.

Nemački ambasador Volfram Mas je kao ključni problem istakao ekonomski razvoj Srbije i Sandžaka.

On je naglasio da se podrška Nemačke odvija na bilateralnom nivou i da tu ima mesta sa saradnju sa svim regionima Srbije.

Pre dve nedelje nemačka razvojna banka je potpisala sporazum sa pet srpskih banaka o kreditnoj liniji vrednoj 75 miliona evra i razmatrala da li i Novi Pazar može da se sa još 12 gradova uključi u projekat razvoja vodosnabdevanja, rekao je Mas.

Diplomate su novinarima rekle i da se u ovom gradu oseća poboljšanje ukupne atmosfere i naglasili da pripadaju Društvu prijatelja Sandžaka sa ciljem da, koliko su u mogućnosti, pomognu razvoj ovog kraja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.