Ambasada Srbije u CG: Nismo uticali na optužene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Srbije u CG: Nismo uticali na optužene

Ambasada Srbije u Crnoj Gori negirala je da su njihovi predstavnici umešani u odluke optuženih o priznanju krivice u aferi "državni udar".

Funkcioner opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, izjavio je juče da je jedan od optuženih u aferi "državni udar", Aleksandar Čurović, saopštio da ih je "gospođa iz ambasade Srbije ohrabrivala da urade sve suprotno od onog što se dešavalo".

"Povodom insinuacija o bilo kakvoj umešanosti predstavnika Ambasade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u odluke optuženih o priznanju krivice, Ambasada Republike Srbije odbacuje informacije kao potpuno neosnovane i neistinite", navodi se u reagovanju.

Povodom, kako su istakli, "tendencioznih i netačnih informacija objavljenih u medijima u vezi uhapšenih državljana Srbije", iz Ambasade Srbije su kazali da su svi državljani te zemlje u ovom postupku potpuno konzularno zbrinuti.

"Sve vreme su ostvarivani kontakti sa nadležnim institucijama, a u skladu sa nadležnostima uhapšeni su redovno obilaženi u zatvoru u Spužu. Ambasada Republike Srbije će nastaviti da u okviru svojih ovlašćenja vodi računa o svim državljanima Srbije kojima je potrebna konzularna zaštita i, kao i do sada, neće učestvovati u političkim razmiricama u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.