Ambasada SAD: Privesti pravdi umešane u ubistvo brace Bitići

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 20:10

Ambasada SAD: Privesti pravdi umešane u ubistvo brace Bitići

Ambasada SAD u Beogradu pozvala je danas srpske vlasti da povodom godišnjice ubistva braće Bitići, kako navode, "privedu pravdi počinioce i one koji su zataškali ta ubistva".

U saopštenju Ambasade navodi se da su prošle 23 godine od ubistva trojice američkih državljana, Jila, Agrona i Mehmeta Bitićija.

Navode da su oni ubijei za, kako kažu, "vreme pritvora u kojem su ih držale specijalne snage srpske policije".

"Još jedna godina u kojoj srpsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravosuđe nije nikog privelo pravdi zbog ovog mučkog ratnog zločina. Nećemo zaboraviti taj zločin i ponovo pozivamo Srbiju da privede pravdi počinioce i one koji su zataškali ta ubistva", navodi se u saopštenju Ambasade SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.