Ambasada SAD Prištini: Ukinite takse, ne stvarajte nove barijere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2020, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD Prištini: Ukinite takse, ne stvarajte nove barijere

Ambasada SAD u Prištini saopštila je danas da su SAD bile jasne da Kosovo treba da ukine sve takse, a ne da stvara nove barijere, jer ta politika šteti građanima i guši ekonomiju na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, SAD su protiv primene recipročnih mera na kretanje robe iz Srbije.

"Ove mere stvaraju više problema u trenutku kada SAD veruje da će sporazumi o avio, železničkom i drumskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saobraćaju o kojima su se obe strane dogovorile, biti sprovedeni, povećati ekonomski razvoj i stvoriti uslove potrebne za uspešan dijalog", navedeno je u saopštenju Ambasade, prenosi portal Kosovo online.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.