Izvor: Politika, 12.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpić: Odluka na odbornicima SPS-a i PUPS-a

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić izjavio je sinoć da je na četiri odbornika SPS-a i dva odbornika PUPS-a u novoj Skupštini grada „odluka u kom pravcu će krenuti Beograd, a možda i da li će opstati nedavno imenovana vlada”.

Alimpić je rekao da mu se čini da je novoizabrana vlada Srbije „ugrožena ukoliko se stvari u Beogradu ne odviju na dobar način” i dodao da i dva meseca posle izbora „i dalje nismo sasvim sigurni kakva >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koalicija će biti određena”.

On je napomenuo i da je svih 110 novoizabranih odbornika Skupštine grada Beograda najavilo dolazak na konstitutivnu sednicu u ponedeljak. Konstitutivna sednica Skupštine, na kojoj bi trebalo da budu potvrđeni mandati novoizabranih odbornika, izabran predsednik i sekretar parlamenta, biće održana u ponedeljak, 14. jula.

Alimpić je ranije najavio da će na dnevnom redu te sednice biti i izbor gradonačelnika. „Odborničke grupe koje budu imale većinu, više od 56 odbornika, izabraće predsednika Skupštine, ali i gradonačelnika, jer se i ta tačka nalazi na dnevnom redu konstitutivne sednice”, rekao je Alimpić koji je konstitutivnu sednicu zakazao još 29. maja.

Skupština Beograda ima 110 odbornika – koalicija DS-G17 plus ima 45, radikali 40, koalicija DSS-NS 12, LDP sedam i SPS-PUPS-JS šest odbornika.

Radikali, narodnjaci i socijalisti su 28. maja potpisali sporazum o formiranju vlasti u glavnom gradu, a ta koalicija bi u novom gradskom parlamentu imala 58 odbornika.

DS, međutim, očekuje da će vlast u prestonici formirati stranke koje čine vladajuću koaliciju na republičkom nivou, odnosno lista sa DS i koalicija SPS-PUPS-JS.

Tanjug

[objavljeno: 13.07.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.