Albanska zastava na zgradi opštine Bujanovac

Izvor: Politika, Beta, 28.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska zastava na zgradi opštine Bujanovac

Bujanovac – Albanci sa juga Srbije i juče su, kao i prethodnih godina, proslavili, Dan zastave svih Albanaca, koji je inače dan državnosti susedne Albanije. Odbornici lokalne skupštine u Bujanovcu održali su tim povodom svečanu sednicu kojoj nisu prisustvovali predstavnici srpskih stranaka. U salu je pre sednice uneta albanska zastava, koju su, nakon sednice, lokalni funkcioneri predvođeni predsednicima Skupštine opštine i opštine Jonuzom Muslijuom i Šaipom Kamberijem, okačili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na zgradu opštine, uz veliki aplauz stotinak prisutnih Albanaca na Karađorđevom trgu.

U Domu kulture „Vuk Karadžić” potom je održan kulturno-umetnički program posvećen „velikom danu svih Albanaca sveta”. U kratkoj izjavi novinarima Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac, rekao je da ovaj dan simbolizuje nacionalni identitet Albanaca. Dodao je i da će krenuti u „formiranje nacionalnog saveta Albanaca kako bismo se institucionalno izborili za priznavanje upotrebe nacionalnih simbola, kao što je slobodna upotreba zastave svih Albanaca, za šta se godinama zalažemo”.

Kamberi je izbegao direktan odgovor na pitanje – da li zna da je zvanično zabranjeno isticanje zastave druge države.

Proslava u Bujanovcu završena je bez incidenata, uz prisustvo većeg broja pripadnika policije, koji su dešavanja na trgu posmatrali sa diskretne udaljenosti.

Ž. M.

[objavljeno: 29/11/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Albanska zastava pored srpske na opštini Bujanovac

Izvor: Kurir, 28.Nov.2008

BUJANOVAC, 28. novembra (Tanjug) - Današnja svečana sednica Skupštine opštine Bujanovac, koja je održana povodom nacionalnog praznika Albanaca, Dana zastave, započela je unošenjem alvanske zastave pored državne zastave Srbije, rekao je Tanjugu predsednik Opštine Šaib Kamberi. Kamberi je rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.