Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci kamenovali srpsku školu u Lipljanu

LIPLJAN - Grupa mladića albanske nacionalnosti kamenovala je večeras Osnovnu školu "Braća Aksić" u Lipljanu, povređenih nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta, izjavio je Tanjugu zamenik direktora škole Slavomir Mirić.

Mirić je rekao da se incident dogodio nešto pre 18 časova i da u trenutku napada u školi nije bio nijedan od 53 đaka.

"Polomljeno je 12 stakala na školi, a grupa mladića uputila se nakon napada prema centru grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Slučaj je prijavljen Kosovskoj policijskoj službi koja je obavila uviđaj", dodao je Mirić.

Ovo je u poslednje dve godine peto kamenovanje škole u Lipljanu, u kojoj je pre izbijanja sukoba na Kosovu nastavu pohađalo 880 đaka srpske nacionalnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo kamenovana škola u Lipljanu

Izvor: B92, 21.Nov.2008

Lipljan -- Grupa mladića albanske nacionalnosti kamenovala je Osnovnu školu "Braća Aksić" u Lipljanu, izjavio je zamenik direktora škole Slavomir Mirić... Povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta, rekao je on Tanjugu. Mirić je rekao da se incident dogodio nešto pre 18 časova...

Nastavak na B92...

Ponovo kamenovana škola "Braća Aksić" u Lipljanu

Izvor: Kurir, 22.Nov.2008, 01:37

LIPLJAN, 21.novembra (Tanjug) - Grupa mladića albanske nacionalnosti kamenovala je večeras Osnovnu školu "Braća Aksić" u Lipljanu, povređenih nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta, izjavio je Tanjugu zamenik direktora škole Slavomir Mirić. Mirić je rekao da se incident dogodio nešto...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.