Izvor: B92, 06.Jan.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci blokirali put u Dečanima

Dečani -- Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je put od mesta Dečani do manastira Visoki Dečani, protestujući zbog Tadićeve posete tom manastiru.

Oni su prišli kontrolnom punktu koji se nalazi na više stotina metara do ulaza u manastir, koji obezbeđuju italijanski vojnici Kfora, i tako onemogućili dolazak onima koji su nameravali da prisustvuju liturgiji na Badnje veče i Božić, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta. Oko manastira je mirno.

Prema navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manastirskih monaha, predstavnici Kfora su im preneli da će nakratko odblokirati put od manastira prema naselju Dečani, ali su im saopštili i da su organizatori protesta Albanaca za večeras najavili novo okupljanje i blokadu puta.

Istovremeno je bio onemogućen i odlazak novinara, koji su pratili dolazak predsednika Tadića u manastir, da stignu do svojih redakcija i pošalju izveštaje.

Predsednik Srbije Tadić doputovao je oko 13.30 sati u Visoke Dečane, gde će sa bratstvom manastira provesti Badnji dan i Božić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nekoliko stotina Albanaca blokiralo put ka Dečanima

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Jan.2010

Nekoliko stotina Albanaca blokiralo je danas posle podne put od mesta Dečani do manastira Visoki Dečani, protestujući zbog posete predsednika Srbije Borisa Tadića tom manastiru. Oni su prišli kontrolnom punktu koji se nalazi na više stotina metara do ulaza

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.