Akcioni plan za poglavlje 23 dobio zeleno svetlo

Izvor: Akter, 28.Dec.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcioni plan za poglavlje 23 dobio zeleno svetlo

U prvoj polovini iduće godine planirano je da se započnu pregovori o poglavlju 23 koje se tiče vladavine prava i ljudskih prava, koje je jedno od najtežih poglavlja

Direktorka Kancelarije za ljudska prava Suzana Paunović izjavila je danas da je Srbija nastavila da ide uzlaznom putanjom u oblasti ljudskih prava i manjina dodajući da je gotov Akcioni plan za pregovaračko poglavlje 23 i da je dobio "zeleno svetlo".

"Nismo imali stagnaciju, iako su koraci nekada bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << mali, išlo se napred", rekla je Paunović za RTS.

Ove godine Srbija je otvorila dva pregovaračka poglavlja sa Briselom - o normalizaciji odnosa sa Prištinom i finansijskoj kontroli.

.

"Verujemo da će prvu polovinu godine obeležiti otvaranje poglavlja, ali tek tada sledi posao, a od nas se očekuje veliki rad", navela je Paunović.

Kada je reč o strategiji za Rome, Paunović je rekla da je ona u završnoj fazi javne rasprave i da se stavljaju akcenti na zapošljavanje, stanovanje, kao i protiv diskriminacije.

Kako kaže, veliki broj eksperata je učestvovao u pomenutoj strategiji i dosta stvari je pripremljeno za inplementaciju.

Paunović je kazala da su lokalne samouprave dobile nalog kako da postupaju na terenu.

"Sada imamo jasnu kontrolu nad primenom. Sve je jasno delegirano", navela je ona.

Direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava je kazala da je Ministarstvo formiralo radnu grupu koja će se baviti nacionalnim manjinama.

Kako je istakla, potrebno je napraviti sistem tako da se omogući integracija, a ne dodatna segregacija nacionalnih manjina.

Paunovićeva je rekla da Nacionalni saveti imaju ulogu u oblasti obravozanja, kulture informisanja i da bi te oblasti trebalo unaprediti.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Paunović: Akcioni plan za poglavlje 23 dobio zeleno svetlo

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2015

Direktorka Kancelarije za ljudska prava Suzana Paunović izjavila je danas da je Srbija nastavila da ide uzlaznom putanjom u oblasti ljudskih prava i manjina dodajući da je gotov Akcioni plan za pregovaračko poglavlje 23 i da je dobio "zeleno svetlo"..."Nismo imali stagnaciju, iako su koraci nekada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.