Akcioni plan za borbu protiv korupcije za desetak dana

Izvor: Studio B, 29.Jul.2013, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcioni plan za borbu protiv korupcije za desetak dana

Akcioni plan za borbu protiv korupcije u narednih deset dana trebalo bi da bude uvojen u Skupštini Srbije, najavio je u ponedeljak posebni savetnik ministra pravde Radovan Ilić.

"U najskorije vreme očekujemo usvajanje akcionog plana kojim bi se konkretizovala borba protiv korupcije. Prvi je u odnosu na strategiju kasnio čitavih godinu dana, a ova dobija akcioni plan koji će poceti da se primenjuje već od avgusta", kazao je Ilić novinarima u Privrednoj komori Beograda gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je organizovan skup na kojem se raspravljalo o borbi protiv korupcije. 

Primenom usvojene Stretegije za borbu protiv korupcije kroz akcioni plan, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović najavio je uspešnu borbu države sa korupcijom. 

"Predstojeća temelja rekonstrukcija Vlade treba da omogući sistemsko uspostavljenje borbe protiv korupcije na nivou celog društva i smatram da ćemo u narednom periodu imati žnačajne rezultete, da ćemo se sistemski, temljeno boriti protiv korupcije", kazao je Božović novinarima. 

Kao jedan od najvažnijih delova Strategije, Božović je naveo borbu protiv političke korupcije i formiranje "antikorupcijske koalicije" koja bi trebalo da bude jača od svake političke koalicije. Božović je rekao da će biti formirane posebne jedinice u okviru Kriminalističke policije, sa četiri regionalna centra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. 

Te jedinice će kadrovski, tehnički i materijalno biti ojačajne, a najavio je i povećanje broja ljudi u sektoru Unutrašnje kontrole MUP-a koji bi trebalo da ima 460 zaposlenih. Sada u Sektoru unutrašnje kontrole radi 90 ljudi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.