Izvor: B92, 05.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije građana za novi Ustav Srbije

Novi Sad -- Građani Srbije treba da organizuju akcije da bi primorali vlasti da ubrzaju proces usvajanja Ustava, kaže Zoran Lutovac.

Analitičar Zoran Lutovac kaže da građani ne samo da imaju pravo, nego je i poželjno da aktivno učestvuju u procesu donošenja Ustava. On je pozdravio najavu Unije radnika i akcionara Srbije o organizovanju potpisivanja peticije za raspisivanje referenduma o donošenju novog Ustava i izbora za ustavotvornu skupštinu, prenosi Dnevnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Lutovac je rekao da bi takve građanske inicijative, uz pritiske Evropske unije, mogle značajno prodrmati i naterati aktuelnu vlast da se iskreno posveti donošenju novog Ustava. "Postalo je jasno da vladajuće stranke nisu imale stvarnu nameru da se upuste u proces ustavnih promena, već da su to pitanje otvarale po potrebi i zbog uskostranačkih interesa", ocenio je Lutovac.

Lutovac, politički analitičar beogradskog Instituta društvenih nauka, bio je na čelu ekspertskog tima za izradu Ustava Srbije, a koji je formirao predsednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.