Akcija SDS povodom godišnjice Vlade Srbije

Izvor: Akter, 27.Apr.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija SDS povodom godišnjice Vlade Srbije

Socijaldemokratska stranka (SDS) organizovala je u ponedeljak, povodom godišnjice rada Vlade premijera Aleksandra Vučića, akciju "12 meseci Vlade, 12 neispunjenih obećanja" čiji je cilj, prema rečima potpredsednika SDS Marka Đurišića, da građani budu upoznati sa stvarnim rezultatima Vlade

"Kad je ova Vlada počela da radi, obećali smo da ćemo pored kritike ponuditi i rešenja za probleme. Danas gradjanima nudimo drugačiju ekonomsku politiku, prave društvene reforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u oblasti obrazovanja, pravosudja", rekao je Djurišić novinarima u Knez Mihailovoj ulici.

Prema njegovim rečima, najveći problem aktuelne Vlade leži u nekompetentnosti njenih članova.

"Ta nesposobnost je dovela do štrajka prosvetnih radnika, štrajka advokata, urušavanja sistema odbrane, loše ekonomske politike, napada na nezavisne institucije, gušenja medija, cenzure i autocenzure. Ova Vlada je došla na vlast zahvaljujući lažima i opstaje na njoj zahvaljujući lažima", kazao je Djurišić.

Upitan zašto SDS nije učestvovala na mitingu koji je Demokratska stranka održala u subotu u Beogradu, Djurišić je kazao da je SDS "prava opozicija na svim nivoima" koja želi da razgovara sa gradjanima a ne da "troši energiju na organizovanje mitinga".

"Miting DS u Beogradu nije bio miting protiv Vlade Srbije već miting za očuvanje vlasti u Vojvodini. Ne vidimo da organizovanje mitinga može da dovede do neophodnih promena u Srbiji", ocenio je potpredsednik SDS.

Profesor Vladimir Vuletić ocenio je da Vlada Srbije "nema rešenja jer nema sposobne ljude".

"Govore o modernizaciji a vrahaju nas u srednji vek. Stalno nude obećanja poput Beograda na vodi, a taj projekat je umesto najavljenih 3,5 milijardi evra, doneo 300 do 400 miliona evra", kazao je Vuletić.

Akcija "12 meseci Vlade, 12 neispunjenih obećanja", održana je simbolično u pet minuta do 12, u više gradova Srbije, medju kojima su Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Požarevac, Paraćin, Zaječar, Niš, Pirot, Leskovac i Vranje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.