Administracija SAD: Priština da poštuje Vašingtonski sporazum

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 23:45

Administracija SAD: Priština da poštuje Vašingtonski sporazum

Američka administracija saopštila je povodom izjave portparola kosovske vlade Perparima Krizeua da Vašingtonski sporazum nije pravno obavezujući, ali da je taj dokument obaveza koja se mora poštovati, prenosi Ekonomija onlajn.

U odgovoru za T7 iz administracije predsednika Džoa Bajdena je rečeno da je sporazum u celini pažljivo analiziran.

"Verujemo da zemlje imaju obavezu da poštuju sporazume koji su ranije sklopljeni, pa smo i mi analizirali sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su potpisali Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti i zaključili da želimo da vidimo da strane nastavljaju da se kreću napred i povećavaju trgovinu", navedeno je u saopštenju.

Vašingtonski sporazum potpisan je u Beloj kući 4. septembra prošle godine u prisustvu tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trampa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"I mi smo analizirali šta su Vučić i Hoti potpisali - morate poštovati"

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 06:41

Vašington -- Američka administracija saopštila da je Vašingtonski sporazum obaveza koja se mora poštovati...U odgovoru za T7 iz administracije predsednika Džoa Bajdena na izjavu portparola kosovske vlade Perparima Krizeua da Vašingtonski sporazum nije pravno obavezujući, je rečeno da je sporazum...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.