Izvor: Blic, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA se priprema za moguće izbijanje nasilja

Pripadnici Albanske nacionalne armije [ANA], koju je UNMIK okarakterisao kao terorističku organizaciju, pripremaju se za moguće izbijanje nasilja na severu Kosova, kad ono bude proglasilo nezavisnost, piše Koha ditore, prenosi RTS.

List prenosi sa Balkan insajta intervjuu sa liderom ANA nazvanom Arberi, koji je rekao da se ta grupa sada više fokusira na severni deo Mitrovice.

'Zabrinuti smo zbog mogućnosti da naoružani Srbi na Kosovu pribegnu nasilju, jednom kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo proglasi nezavisnost', rekao je Arberi i dodao da e ANA obezbediti sigurnost stanovništva.

On je takođe izjavio da su se tokom sukoba iz marta 2004. godine, vojnici KFOR povukli u svoje kasarne, dok su Srbi i Albanci nastavljali da se ubijaju.

Prema njegovim rečima, KFOR nije bio u stanju da zaštiti svog komandanta Ksavijer de Marnjaka i šefa UNMIK Joakima Rikera, prilikom incidenta sa nekim Srbima nedavno u Goraždevcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.