Izvor: Blic, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANA preti preuzimanjem kontrole nad severom Kosova

Paravojna Albanska nacionalna armija (ANA) preti preuzimanjem kontrole nad severnim delom Kosova ukoliko to do 1. novembra ne učine Kfor, UNMIK, kosovska policija i Zaštitni korpus Kosova.



Portparol ANA Gafur Adilji je takvu mogućnost izneo za prištinski list "Epoka ere" (Novi svet) i precizirao da su maskirane i naoružane osobe - koje su nedavno prikazane na Radioteleviziji Kosova kao pripadnici ANA - meštani sela iz okoline administrativne linije Kosova i Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Njihov cilj je, rekao je Adilji, da zaštite albansko stanovništvo u tom području, koje je, kako tvrdi, "konstantno izloženo provokacijama ne samo Garde cara Lazara, već i srpske policije i vojske".

Adilji je naveo da je "albanski narod organizovan bolje nego ikada", navodeći da pripadnicima ANA nije dozvoljeno da prikupljaju novac od sunarodnika za svoje aktivnosti.

ANA je organizacija koju je bivši šef UNMIK-a Mihael Štajner 2003. godine proglasio teroristričkom organizacijom nakon niza pokušaja terorističkih akcija na Kosovu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.