POKLANJAMO knjigu “Staljinova ljubavnica”

Izvor: Prva.rs, 30.Maj.2016, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKLANJAMO knjigu “Staljinova ljubavnica”

Jun 1950. godine. Pod izgovorom da se bori protiv antiameričkog delovanja, Makartijeva komisija u žestokom „lovu na veštice“ uništava karijere i živote nedužnih. Jedna od optuženih je i Marija Ejpron, koja je navodno ušla u Sjedinjene Države s lažnim pasošem i ubila američkog tajnog agenta u misiji u Sovjetskom Savezu. Tokom pet dana saslušanja, Marija u svoju odbranu može da ponudi samo sopstvena sećanja i tako pokuša da spase život. Marina Andrejeva Gusejev, kako glasi njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pravo ime, počinje priznanje zapanjujućim otkrićem: da, upoznala je Staljina dok je bila glumica moskovskog pozorišta, bila mu je i ljubavnica... Upravo ta priča uništila je sve njene snove. Da bi pobegla od diktatora, našla se u Birobidžanu, jevrejskoj autonomnoj oblasti koju je Staljin osnovao u Sibiru, gde je pronašla ljubav svog života, američkog lekara Majkla Ejprona.
Međutim, kraj Drugog svetskog rata menja ravnotežu među silama: Amerikanci, nekadašnji saveznici, postaju novi neprijatelji. Majkl je optužen za špijunažu i zatvoren u jedan od najstrašnijih logora Gulaga, a Marina, da bi ga spasla, odlučuje da zakorači u pakao...
Od tajnih odaja bajkovitog Kremlja do dalekih prostranstava Sibira, od mračnih ponora Gulaga do blistavih kulisa Brodveja, stiže nam uzbudljiva i dirljiva epopeja o ljubavi u nemirna vremena.
Svoje ime i prezime, kao i mesto stanovanja pošaljite na e-mail adresu: poklon@prva.rs.
Prvih pet posetilaca koji se prvi prijave na ovu e-mail adresu dobiće po jednu knjigu. Mejlove možete slati do 31.05. do 12h nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika i kontaktirati ih mailom.
VAŽNO: Knjigu možete da preuzmete od petka, 3. juna u Vulkanovoj knjižari u vašem gradu ili gradu u blizini vašeg mesta stanovanja (pogledajte spisak knjižara).

Knjižare Vulkan:
Beograd, CS Ušće, 2. sprat
Novi Sad, Zmaj Jovina 24
Kragujevac, TC Plaza
Niš, Roda centar
Pančevo, Aviv park
Šabac, Capitol centar
Užice, Dimitrija Tucovića 155
Pogledaj vesti o: Poklanjamo

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.