Vodič kroz deveti  festival piva

Izvor: Blic, 16.Avg.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodič kroz deveti festival piva

Na beogradskom Ušću od sutra startuje najveći festival piva u jugoistočnoj Evropi, koji se ove godine održava od 17. do 21. avgusta.

Najveće zvezde ovogodišnjeg festivala svakako su uvek odlični „Simpl majnds", a tu su i bivši gitarista benda "Skorpions" Uli Džon Rot, bosanski rege-rok bend "Dubioza kolektiv" i britanski haus-tehno di-džej Mark Najt, kao i bubnjar čuvenih "Ramonsa" Marki Ramon. „Simpl >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << majnds" predvođen pevačem Džimom Kerom poznat je po tome što na živim nastupima uvek pravi sjajnu atmosferu, a očekuje se da će oko 150.000 ljudi uživati na njihovoj svirci.

Nezaobilazno će biti i takmičenje u brzom ispijanju piva, koje se održava kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji i uvek privuče veliku pažnju gledalaca.

Meteorolozi su najavili povoljne vremenske prilike u naredna četiri dana, te organizatori očekuju da će ove godine popularna manifestacija privući rekordan broj posetilaca. Naime, kako je prethodnih godina broj prelazio pola miliona ljudi, iz Beogradske kulturne mreže se nadaju da će se u narednim danima popeti i do milion.

Ono što od samog početka u leto 2003. godine privlači goste kako iz Srbije, tako i čitavog regiona na Bir fest, jeste odličan muzički program, ali i povoljne cene piva i to sve uz besplatan ulaz tokom trajanja čitave manifestacije. Kada su ovogodišnje cene u pitanju, domaća piva navodno će koštati od 100 do 200 dinara. Onima koji žele da isprobaju nove ukuse biće potrebno više od toga jer se lista štandova proširila za nekoliko novih brendova. Ono što bi posetioci trebalo da znaju je da je čitav festivalski prostor ograđen, a na ulazima se nalazi obezbeđenje jer je zabranjeno unošenje bilo koje vrste alkohola, narkotika i oružja, Takođe, svi ulazi biće pod video-nadzorom.

Parkiranje nije dozvoljeno u festivalskoj zoni (biće obezbeđen ograničen broj parking mesta za izvođače i VIP goste), a Bulevar Nikole Tesle će se svake večeri tokom trajanja festivala zatvarati od 17 sati do jutra. Na kraju, zbog prirode festivala organizatori pozivaju posetioce da dolaze autobusom ili peške - čime će osigurati kako svoju tako i bezbednost ostalih posetilaca.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.