Proizvođači smanjuju procenat alkohola u pivu

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 18:20

Proizvođači smanjuju procenat alkohola u pivu

Proizvođači piva u Velikoj Britaniji su zbog inflacije počeli da smanjuju procenat alkohola u pivu, uz zadržavanje iste cene.

Kompanija "Grine king", veliki britanski prozvođač piva i vlasnik lanca pivnica, je smanjila procenat alkohola u svom popularnom pivu "Old spekld hen", sa pet odsto na 4,8 odsto, izjavio je portparol te firme za CNN.

Najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << britanski prozvođač piva "Šeperd neame" je na ovaj korak bio prinuđen u martu, kada je smanjio procenat alkohola u svojim pivima "Spitfajer" - sa 4,5 odsto na 4,2 odsto i "Bišops finger" - sa 5,4 odsto na 5,2 odsto, naveo je njihov portparol.

Na ovaj način kompanije reaguju na rast cena sirovina, energija i troškova pakovanja, ne menjajući cene ili količinu napitka od hmelja.

"Pivare su se u poslednje dve godine suočile sa povećanjem cena i delimično su apsorbovale povećane troškove kako bi izbegli da ih kupci plaćaju preko poskupljenja piva", rekla je šefica Britanskog udruženja za piva i pabove Ema Meklarkin.

Inflacija potrošačkih cena u Velikoj Britaniji je u aprilu dostigla 8,7 odsto, podseća CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.