Potrošači zadovoljni kvalitetom domaćeg piva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2010, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrošači zadovoljni kvalitetom domaćeg piva

NOVI SAD - Prema ocenama u Ministarstvu za poljoprivredu, Zakon o pivu usvojen u Republičkom parlamentu, dodatno će unaprediti kvalitet tog pića.

Kompaniije koje drže najveći deo tržišta piva kod nas najavljuju nesmanjena ulaganja i u godinama krize, a tehnolozi koji proveravaju kvalitet piva na tržištu ističu da se privatizacijom pivara izgubila njegova različitost.

Prilog novinara Radio Novog Sada Đorđa Simovića.

Pomoćnik ministra za poljoprivredu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Momčilo Mitreski tvrdi da novi zakon o pivu ne ostvlja mogućnost proizvođačima da podbace u kvalitetu, pre svega zbog kazni koje su do milion dinara.

Profesorka na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu Olgica Grujić već dugo kontroliše kvalitet piva. Prema njenim istraživanjima privatizacijom pivara razlike u kvalitetu svedene su na minimum, ali je došlo i do ujednačenja ukusa.

Profesor Josip Baras u Udruženju za zaštitu potrošača kaže da su prema njihovim analizama, sa tržišta nestala najbolja piva, a da je kvalitet sadašnjih uprosečen. On kaže da pivare u stranom vlasništvu imaju tehnologiju da mogu da proizvedu pivo najboljeg kvaliteta.

Potrošači piva s kojima smo razgovarali, većinom pozitivno ocenjuju kvalitet tog pića proizvedenog u pivarama kod nas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.