Pola miliona gostiju na Beer Festu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola miliona gostiju na Beer Festu

17. Belgrade Beer Fest najuspešnije je izdanje festivala u poslednjih pet godina, a tokom pet dana kroz kapije festivala je prošlo više od pola miliona ljudi.

Četiri bine, 120 odličnih koncerata, više od 600 izvođača i 400 vrsta piva ove godine su na Ušću stvorili posebnu energiju i atmosferu u kojoj su iz večeri u veče uživale stotine hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posetilaca svih generacija.

Jedinstvena atmosfera u Beograd je privukla i ljubitelje kvalitetne muzike i piva iz svih krajeva zemlje, regiona i sveta, a festival je protekao bez incidenata i još jednom potvrdio da je, osim što je najveći i najposećeniji u ovom delu Evrope, jedan od najbezbednijih festivala za posetioce svih uzrasta.

Festival je u ponedeljak, 19. avgusta, završen spektakularnim koncertom Rock opere, koji je prevazišao očekivanja publike.

Grandiozna bina i scenski efekti su doprineli da se još više istakne muziciranje i energični nastupi članova Opere i Hora Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big Benda, koji su propraćeni ovacijama izuzetno raspoložene publike.

Solisti Zoran Šandorov, Matija Zanata, Jelena Gavrilović, Danka Adamov, Dragana Keler i Nikola Mijić pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika su izvanredno pevali legendarne rok hitove.

Uvod u ovaj spektakl je napravio mladi i izuzetno talentovani muzičar Marko Luis, a tokom večeri su nastupili i dvojac Ice Negrutin i Timbe, Goran Bare s grupom Majke i za kraj festivala bend Kanda, Kodža i Nebojša.

Posetioci su tokom pet dana mogli da uživaju u preko 400 pivskih ukusa i odličnoj hrani, kao i u muzičkom programu na četiri bine, koji je obeležilo više od 105 sati vrhunske muzike i 122 nastupa najvećih domaćih i regionalnih muzičkih zvezda: Kerber, Negativ, Električni orgazam, Orthodox Celts, Bjesovi, Magnifico, Atomsko sklonište, Bombaj štampa, Elemental i mnogih drugih čiji će se nastupi pamtiti. Najposećeniji su bili koncerti bendova Vang Gogh, Brkovi, TAP 011, Inspektor Blaža i Kljunovi, YU Grupa i Rock opera.

Organizatori festivala posebnu zahvalnost duguju Beokom servisu i komunalnim službama grada Beograda, koje su svakoga dana brinule da posetioce dočeka čist i bezbedan festivalski prostor.

Ni ove godine nije izostala značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunukacija, a brojni partneri su dali veliki doprinos izgledu i bogatoj ponudi na festivalu.

Ove godine je po sedmi put realizovana akcija kompanije Heineken "Društvo, ko vozi kući" koja je omogućila bezbedan i besplatan prevoz posetilaca.

U okviru ove akcije tokom sedam godina je prevezeno čak 250.000 ljudi.

Beer Fest je od ove godine postao deo nove festivalske platforme CLOUD Festivals, koja obuhvata i festivale Music Week i Noć muzike, a 29. avgusta će biti održan koncert Rock Symphony i Vlatko Stefanovski, koji će biti poklon Beograđanima i njihovim gostima.

Svi festivali u okviru Cloud platforme, koji se do kraja avgusta budu održavali na Ušću, biće besplatni.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Više od 500.000 ljudi posetilo Beer fest"

Izvor: B92, 20.Avg.2019

Belgrade Beer Fest, 17. po redu, najuspešnije je izdanje festivala u poslednjih pet godina, a tokom pet dana kroz kapije festivala je prošlo više od pola miliona ljudi, saopštili su organizatori...Četiri bine, 120 odličnih koncerata, više od 600 izvođača i 400 vrsta piva ove godine su na Ušću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.