Novosadski dani piva početkom novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 14:06

"Novosadski dani piva" početkom novembra

Sa idejom okupljanja više desetina zanatskih i komercijalnih pivara iz Novog Sada i Vojvodine, na Novosadskom sajmu će, prvi put, početkom novembra, biti održana manifestacija Novosadski dani piva. Razvoj gradske privrede i pokrajinskog turizma ciljevi su dvodnevnog programa, koji podrazumeva i brojne muzičke nastupe.

Osim turizmu, manifestacija namenjena ljubiteljima piva doprinosi razvoju privrede i kulture, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali je i durštveno odgovorna, kaže Nikola Bulatović iz kompanije “Ninamedia”, koja je i glavni organizator događaja. Program uključuje i obrazovne delove poput saradnje sa Agencijom za bezbednost saobraćaja uz demonstraciju na simulatoru pijanje vožnje, gde će posetioci moći iz prve ruke i na adekvatan način uvere koliko je loše u pripitom stanju sesti za upravljač.

Nove manifestacije veoma su značajne za razvoj grada, naglašava član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, dodajući da, po ugledu na evropske manifestacije te vrste, Novi Sad dobija svoju. U središtu pažnje su kraft pivare, i kako objašnjava Radojević one su promenile sliku svih nas o pivarstvu, jer su to pre svega male porodične zanatske radionice i posetioci će moći i probati piva ali i saznati kakva su iskustva proizvođača.

To potvrđuje i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, smatrajući da će, njenom realizacijom, pokrajinski turizam biti znatno obogaćen. Zbog bogatog programa očekuje se dolazak posetilaca iz regiona, kaže on, dodajući da za celokupni razvoj Grada pivare imaju veliki značaj.

Osim gastronomskih, kao i izlagača zanatskih i komercijalnih pivara, očekuje se bogat muzički i prateći program, o kom će uskoro biti više detalja na društvenim mrežama kompanije Ninamedia, kao i na zvaničnoj stranici Novosadskog sajma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVOSADSKI DANI PIVA: I mali i veliki na jednom mestu

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Okt.2022, 12:58

Novosadski dani piva je nova manifestacija koja će biti održana na Novosadskom sajmu 4. i 5. novembra u Hali “Master“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Grada Novog Sada, kompanije Ninamedia kao glavnog organizatora i Novosadskog sajma kao suorganizatora događaja.. .  . „Vojvodina...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.