Ne bih dao volan nekome ko je pijan

Izvor: Blic, 04.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne bih dao volan nekome ko je pijan"





BEOGRAD - Pre polaska na put u Loznicu, svi smo, pa i Elmir, popili po jedno pivo. Niko nije bio pijan i mislim da to jedno pivo koje je popio Elmir nije uticalo da izgubi kontrolu nad volanom. Bio je sasvim svestan. Pa ne bih dao volan nekome ko je pijan. Put je bio klizav, vozio je brzinom oko 110 na sta, naglo je zakočio i proleteli smo preko uvale i udarili u drvo - priča za „Blic" Vladimir Sarić (23) iz Bijeljine, mladić koji je 28. decembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preživeo saobraćajnu nesreću kod Obrenovca, u kojoj je poginulo troje bivših ukućana „Velikog brata" Elmir Kuduzović (26), Zorica Lazić (24) i Stevan Zečević (24).

Iako obdukcioni nalazi Kuduzovića, Zečevića i Lazićeve još nisu gotovi, Sarić smatra da su sve troje preminuli onog trenutka kada je njegov „sitroen C4", koji je vozio Elmir, udario u drvo.

- Da su bili živi kada je automobil upao u vodu, sigurno bi pokušali da se izvuku kao ja. Iako se automobil odmah napunio vodom, a bio je i mrak, nisam osetio da je neko od njih napravio i najmanji pokret. Kroz razbijenu šoferšajbnu uspeo sam da izađem iz kola, izronim i otplivam do obale - priča Sarić.

Mladić se, kako kaže, u tom trenutku nadao da su njegovi saputnici možda živi, pa se vratio u vodu, otplivao do smrskanog „sitroena", ali zbog mraka, nije mogao da im pomogne.

- Međutim, sada sam ubeđen da je udarac u drvo za njih troje bio smrtonosan - kaže Sarić.

Ovaj mladić se trenutno oporavlja u roditeljskom domu u Bijeljini. Kaže da je dobro i da treba da poseti maksilofacijalnog hirurga, ali tek posle Božića. Sa drugovima je prekjuče bio na sahrani Elmira Kuduzovića u Gračanici kod Tuzle. Video se sa svim bivšim ukućanima, koji su, kako kaže, u veoma lošem stanju.

- Nisam razgovarao s njima, a svi su došli zajedno u kombiju „Emoušna". Iako su poštovani muslimanski običaji, devojkama je dozvoljeno da prisustvuju Elmirovoj sahrani. Svi su u šoku, depresiji. Mislim da su tragediju najteže podnele Tanja Obradović, moja drugarica koja me je i upoznala sa svima njima, i Suzana Pavlović. Nisam uspeo da razgovaram ni sa Elmirovim roditeljima. Stražno mi ih je žao - kaže Sarić.

Obdukcijski nalaz o smrti troje bivših učesnika serijala „Veliki brat" još nije gotov, rekao je za „Blic" predsednik obrenovačkog Opštinskog suda Zoran Dragović. On je naveo i da je policiji dao nalog da uradi saobraćajno-tehničko veštačenje „sitroena".

- Ništa od toga još nije stiglo u sud. Kada dobijemo obdukcijiski znaćemo kada su i od čega preminuli. Saobraćajno-tehničko veštačenje treba da otkrije uzrok nesreće - kaže sudija Dragović.

Kobni „sitroeni"

Vladimir Sarić kaže da je tačno godinu dana pre nesreće kod Obrenovca kupio prvi „sitroen". U maju prošle godine imao je saobraćajnu nesreću i jedva je ostao živ.

- U avgustu sam kupio ovaj „sitroen". Dobro je služio do prošlog petka - kaže Sarić i dodaje da koliko mu je poznato veštačenje tehničke ispravnosti još nije završeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.