Mamurluk zbog previše piva postaje stvar prošlosti?

Izvor: NaDlanu.com, 19.Avg.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamurluk zbog previše piva postaje stvar prošlosti?

Mnogi se nedeljom bude sa željom da nisu toliko preterali sa pićem prethodno veče. Međutim, brižni naučnici iz Australije sada tvrde da bi mamurluk uskoro mogao da postane stvar prošlosti, barem kada je konzumiranje previše piva u pitanju.

Nutricionisti sa Grifit zdravstvenig instituta tvrde da su uspeli da uklone mnoga svojstva piva koja dovode do dehidracije (koja izazivaju mamurluk) ali da pivo i dalje ima ukus – piva.Njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ideja je bila krajnje prosta, želeli su da pivo učine sličnom zdravim energetskim napicima. Naučnici su pivu dodali elektrolite kako bi zaštitili telo i mozak od dehidracije.Jedina „mana“ ovog piva sa elektrolitima mogao bi da bude manji procenat alkohola, ali mnogi su verovatno spremni na ovaj kompromis ukoliko bi on garantovao mirnu noć i još mirnije jutro.Izvor: b92

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.