Jednostavno i sočno praseće pečenje iz rerne

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavno i sočno praseće pečenje iz rerne

Sastojci za 8 osoba:

- 8 kg prasetine

- 200 g krupne morske soli

- 330 ml svetlog piva

- 150 ml svinjske masti

- 250 ml vode

Priprema:

Prase isecite na manje delove, dobro operite, a zatim osušite sa hartijom. Svaki komad mesa, dobro posolite sa obe strane i poređajte u veći pleh. Ovako pripremljeno ostavite da odstoji do sutradan. Zagrejte rernu na 250°C. Pleh u kojem se peče meso, premažite četkicom sa svinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << mašću koju ste već zagrejali da bi mogla lakše da se namaže. Zatim, svaki komad mesa premažite sa svinskom mašću sa obe strane i poređajte ga u pleh. Nalijte čašom vode, stavite ga u rernu i smanjite temperaturu na 200°C. Ovako pecite oko 60 minuta. Zatim na svakih 30 minuta okrećite meso. Prvo okrenite meso pa zatim nalijte na gornju stranu po malo piva. Pivo daje mesu veoma lepu boju, a i ukus je specifičan.

Kada je meso pečeno svu tečnost koja je u plehu odstranite i vratite meso u rernu da se zapeče sa obe strane i da dobije još intenzivniju boju. Kada se prohladi poslužite uz prilog po želji i sa salatom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.