Evropski pivari potpisali memorandum o razumjevanju

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2019, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski pivari potpisali memorandum o razumjevanju

LONDON,  U društvu evropskog povjerenika za zdravstvo i bezbjednost hrane Vytenisa Andriukaitisa, evropski pivari su potpisali memorandum o razumijevanju između članova Brewers of Europe o označavanju sastojaka piva i njihovoj energetskoj vrijednosti. Svrha potpisa je potrošačima pružiti razumljive, prepoznatljive, usporedive i tačne informacije o tome koje sastojke piva sadrže i koja je energetska vrijednost odabranog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << piva. Ambicija evropskih pivara je do 2022. godine obezbjediti informacije o sastojcima piva i energetskoj vrijednosti na etiketi svih vrsta predpakiranja piva, u skladu s odredbama Uredbe (EU) br. 1093/2010. 1169/2011 o pružanju informacija o hrani potrošačima. Danas 85 odsto  ambalaže u Evropi ima označene sastojke, a energetska vrijednost je navedena na 60 odsto. Cilj za sljedećih 12 mjeseci je popis sastojaka na 90 odsto ambalaže i 70 odsto u energetskoj vrijednosti. Nakon 2020. ciljevi za naredne godine biće postavljeni u skladu s članom 12. potpisanog memoranduma. Rezultati u obliku zbirnih podataka će biti dostupni na http://www.beerwisdom.eu, gdje je takođe predstavljen program događaja, uključujući i raspravu nakon memoranduma. Potrošači će tako moći potvrditi ključne podatke o pivu u trenutku kupovine, što je važan kriterij kod odluke.   Indikator.ba   Чланак Evropski pivari potpisali memorandum o razumjevanju се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Potpisan memorandum o pivu: Evropski pivari žele da znate šta pijete

Izvor: B92, 07.Sep.2019

London -- Evropski proizvođači piva su potpisali memorandum o razumevanju između članova udruženja Pivara Evrope o označavanju sastojaka i energetskoj vrednosti piva...Svrha ovog memoranduma je da potrošačima pruži razumljive, prepoznatljive i tačne informacije o tome koje sastojke pivo koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.